Håndværkerfradrag

Håndværkerfradrag

Er du i tvivl om du kan få håndværkerfradrag? Og i tvivl om hvor man indberetter det? Læs med her og bliv klogere på dine muligheder for håndværkerfradrag i 2021.

Et håndværkerfradrag i 2021 er et grønt fradrag du kan få, hvis du har haft en håndværker til at udføre energirenoveringer og klimatilpasninger i dit hjem. Håndværkerfradraget hæves i 2021 til 25.000kr. pr. person over 18 år i husstanden.

Du skal være opmærksom på, at du kun kan få håndværkerfradrag til vedligeholdelse og renovering af eksisterende bolig, og at fradraget derfor ikke gælder for nybyggeri. Derudover skal du være opmærksom på, at det udelukkende er håndværkerens arbejdsløn du kan få fradrag for og altså ikke de materialeomkostninger, der er forbundet med renoveringen. Fradraget gælder derfor heller ikke ved gør-det-selv-arbejde.

Det er muligt at få håndværkerfradrag både til privatbolig, fritidsbolig, sommerhus, lejebolig og andelsbolig så længe du selv betaler for håndværkerens arbejde og arbejdet ikke betales af en fælleskonto. For at få fradrag er det et krav, at du betaler for håndværkerens arbejde elektronisk, for eksempel via bankoverførsel eller MobilPay, og det er ligeledes et krav at du gemmer dokumentation for arbejdet.

Når du har indbetalt håndværkerens regning, kan du indberette håndværkerfradraget til SKAT.

Sådan indberetter du:

  • Dit håndværkerfradrag skal indtastes på din forskudsopgørelse på SKATs hjemmeside. Du logger på din personlige side på TastSelv med dit NemID.
  • Vælg året hvor du har fået håndværkerens arbejde udført.
  • Indtast det beløb, som udgør håndværkerens arbejdsløn, i feltet ”håndværkerfradrag” (rubrik 460). Her er det vigtigt udelukkende at indberette
  • håndværkerens arbejdsløn fratrukket den samlede regning.
    Udfyld resterende informationer formularen beder om, såsom håndværkerens CVR-nummer, betalingsdatoen, boligform etc.
    Dine oplysninger integreres derefter i din samlede årsopgørelse.
kontakt os

Gør dine badeværelses-ideer til virkelighed!

Gør dine badeværelses-ideer til virkelighed! Fortæl os om dine ønsker og tanker og få en uforpligtende snak.
Send os en besked om dit badeværelses-projekt, så kigger vi tingene igennem og vender retur snarest muligt.
Vi giver et gratis og uforpligtende tilbud, der passer til dine behov og tager med glæde en snak om det hele!